Effect van Google+ op SEO

Wat is het effect van Google+ op SEO? Google+ is Google’s social media netwerk en daarmee ook een van de grootste sociale media (achter Facebook) in de wereld met 540 miljoen huidige gebruikers. De reden voor de enorme groei is vrij eenvoudig, als je een Gmail-account, YouTube-account, of een ander type van de Google-account heb je ook een Google + account. Hoe komt Google+ aan 540 miljoen gebruikers? Na Google en Facebook is YouTube is de derde meest bezochte site op het internet en Google en daarnaast is Google Chrome de meest gebruikte browser ter wereld. Bieden zijn verbonden met Google+ via de sign-in als je je aanmeldt.
Wat goed is om te weten is dat bepaalde signalen worden gebruikt in Google’s zoekalgoritme. Dit is het begin om opnieuw vorm de manier waarop de zoekgigant resultaten bepaald en weergeeft en dit is daarmee ook cruciaal zal zijn voor veel online marketing strategieën. Hier zijn enkele van de grote manieren waarop Google+ van invloed zijn op zoekmachine optimalisatie SEO:
Hoe Google+ zoekopdrachten beïnvloedt

Effect van Google+ op website ranking en Google+ berichten in de zoekresultaten
Dit is misschien wel het meest effect hebbende eigenschap van Google+ op Search: Als je een Google+ gebruiker bent dan zie je Google+ berichten van mensen in je kringen in de zoekresultaten. Tevens kan je zien als iemand in je kringen een website heeft ge-+1’d. Er is ook een aantal belangrijke aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen het hebben van meer Google+ 1’s voor een Google+ pagina en de website ranking. Zie ook: http://moz.com/blog/google-plus-correlations

Auteurschap – Google Authorship
Google+ auteurschap speelt een grote rol in hoe Google websites rangschikt. Het toevoegen van een auteurschap tag op uw website en blog is steeds meer een essentiele SEO taak die moet worden gevolgd als toevoeging op het regelmatig creëren van content. Een andere manier is door als gastblogger bij te dragen aan populaire blogs in uw branche en het toevoegen van uw auteurschap tag aan een bijdrage.

juni 1st, 2014 door