Google Authorship met Google+

Heb je een blog en vraag je je af hoe je zo’n mooi plaatje bij de zoekresultaten krijgt die naar je blog leiden? Dit auteurschap heet Google Authorship en dit werkt door je Google+ profiel te koppelen aan je blog of website. In de zoekresultaten van Google ziet het er dan ongeveer zo uit:

google authorship

Google geeft sinds 2011 auteursinformatie in de zoekresultaten om gebruikers te helpen met het vinden van interessant content door dit te highlighten in de organische zoekresultaten. Naast dat het er goed uitziet, wordt er ook wel eens gestelt dat een website of artikel stijgt in Google zoekresultaten naarmate het meer Google+’s krijgt.

Daarnaast kan een artikel zomaar hoger in Google verschijnen wanneer een artikel geplust heeft en er vervolgens iemand uit het Google+ netwerk zoekt met een relevant keyword voor dat artikel. Deze “aanbevelingen” van mensen uit jouw Google Plus netwerk vormen een sociale factor die Google toevoegt, zoekmachine optimalisatie wordt op deze manier steeds socialer.

Als je in zoekresultaten Google Authorship auteursinformatie wil laten zien, dien je je Google+ profiel te koppelen met je blog. Vervolgens even laten weten aan Google dat je daadwerkelij de eigenaar van je website bent door 1. je emailadres aan je profiel te koppelen, of: 2. een stukje code op je blog te plaatsen wat dit bewijs aan Google laat zien.

mei 28th, 2014 door