LinkedIn CV tips

LinkedIn is één van de meest populaire sociale netwerken in Nederland; meer dan 8 miljoen mensen hebben er een profiel. Hoe maak je je LinkedIn profiel zo goed mogelijk? Ten eerste is het belangrijk om zichtbaar te zijn in de headline – ‘someone’ staat zo anoniem. Om dit te optimaliseren ga je naar Settings, dan Privacy Settings en dan naar Profile Views. Vink het bovenste vakje aan en vul je eigen naam in en dan ben je zichtbaar.

Om goed vindbaar te zijn is het slim om te zorgen voor een goede zakelijke foto. Profielen met foto worden beduidend meer bezocht dan zonder foto. Zorg dat je profiel helemaal compleet is, voordat je contacten uitnodigt. Een eerste indruk maak je maar een keer! Verder is het ook goed om collega’s en bekenden om een aanbeveling te vragen (recommendation).

Zit je ook op Twitter? Het is af te radne om dit te koppelen aan LinkedIn – LinkedIn is een zakelijk netwerk en Twitter updates voegen hier weinig waarde toe, omdat het niet gericht is op een select aantal personen. Het is wel handig je Twitter account te vermelden, zodat men je daar kan volgen. Geef minimaal eenmaal per week een nuttige zakelijke update. De Status update werkt als nieuwsbrief. Hiermee vergroot je jouw zichtbaarheid.

Neem actief deel aan discussiegroepen binnen je vakgebied. Aan een paar groepen directe feedback geven, levert je veel meer op dan anonieme ‘abonnementen’ op een scala aan diverse groepen. Communiceer online zoals bent en doe je niet anders voor. Blijf jezelf.

juni 1st, 2014 door