...
Deel deze blog via:

Nieuwe Instagram Features in Januari 2024

Uitschakelen van DM Leesbewijzen

Een langverwachte update stelt gebruikers in staat om leesbewijzen voor directe berichten uit te schakelen. Door toegang te bieden tot deze functie in de “Privacy & Veiligheid”-instellingen van individuele berichten, kunnen gebruikers “Gezien” en “Gelezen” indicatoren verbergen, waardoor ze beter kunnen omgaan met de verwachtingen voor antwoorden en de stress van onmiddellijke reacties verminderen.

Instagram Notes Prompts

Instagram werkt aan de implementatie van Notes prompts waarmee gebruikers meningen van hun volgers kunnen vragen. Deze feature, geïntegreerd in de Notes-functionaliteit, stelt gebruikers in staat om op een meer comfortabele manier hun gedachten en meningen te delen.

Instagram Nudges voor gezonde gewoonten

Als onderdeel van Instagram’s toewijding aan het bevorderen van gezonde online gewoonten, wordt de functie ‘Nudges’ geïntroduceerd. Deze eenvoudige, maar effectieve tool moedigt gebruikers, vooral tieners, aan om regelmatig pauzes te nemen van de app en hun welzijn prioriteit te geven. Wanneer geactiveerd, verschijnt er een herinneringsscherm gedurende 10 minuten, waardoor gebruikers kunnen afstappen van het continue scrollen op sociale media en zich kunnen bezighouden met andere activiteiten of simpelweg hun ogen kunnen laten rusten.

Super HDR-ondersteuning voor Samsung Galaxy S24 op Instagram

Een opwindende toevoeging voor eigenaren van de Samsung Galaxy S24 is de introductie van Super HDR-ondersteuning op Instagram. Deze functie is ontworpen om automatisch de kwaliteit van foto’s binnen de Instagram-app te verbeteren, met gedetailleerdere hoogtepunten, diepere schaduwen en levendigere kleuren. Super HDR versterkt de fijnere details in foto’s, waardoor ze er dynamischer en aantrekkelijker uitzien.

Nieuwe Instagram Features in Februari 2024

Verbeterde betrokkenheid met Live-Stream Games

Instagram zet zich in voor een boeiendere gebruikerservaring door nieuwe functies te testen die live-uitzendingen verrijken. Onder deze veranderingen vallen interactieve spellen, zoals “This or That” en “Trivia,” waarmee de interactie en conversatie met kijkers worden gestimuleerd. Dit komt in lijn met Instagram’s strategie om het ‘Live Stream’-aspect opnieuw uit te vinden, inclusief het ‘Stars’-donatieprogramma voor makers.

Meta helpt politieke discussies te vermijden

In reactie op Meta’s aankondiging om politieke discussies op Instagram en Threads te beperken, introduceert Instagram een oplossing op accountniveau. Gebruikers kunnen nu bepalen welke profielen ze volgen en de volledige content van die profielen zien. Dit beperkt de blootstelling aan politieke content, aangezien Instagram en Threads geen aanbevelingen meer doen voor dergelijke profielen in de Verkenning, Reels en Suggesties.

Transparantie met AI Content Labeling

Meta kondigt plannen aan om AI-gemaakte afbeeldingen op Facebook, Instagram en Threads te labelen om transparantie te vergroten. Dit initiatief omvat het labelen van Meta AI-gemaakte afbeeldingen en het verkennen van technologieën om AI-gemaakte content effectiever te detecteren. Merken kunnen profiteren van de transparantie die deze labels bieden om vertrouwen op te bouwen en authentieke communicatie te waarborgen.

Overige Instagram Updates

Afscheid van Instagram Groepsprofielen

Op 12 januari 2024 verdwijnt de mogelijkheid om groepsprofielen op Instagram te maken. Deze functie, die eerder beschikbaar was, wordt stopgezet.

Verlopende Instagram Notes

Instagram blijft de Notes-functie verbeteren door nieuwe tests uit te voeren. Een recente test omvat het koppelen van notities aan profielen van andere gebruikers, waarbij de notities na 3 dagen vervallen. Hiermee kunnen gebruikers meer controle uitoefenen over hun interacties, aangezien notities alleen kunnen worden achtergelaten door volgers die wederzijds worden gevolgd, en ze kunnen op elk moment worden verwijderd.

Optie om profielfoto-uitbreiding te stoppen

Voor sommige gebruikers is er nu de optie om te voorkomen dat bezoekers hun profielfoto uitbreiden. Deze toevoeging, te vinden onder de ‘Accountprivacy’-sectie van het hoofdmenu ‘Instellingen en privacy’, biedt een extra laag privacybescherming voor gebruikers die willen voorkomen dat onbekenden te veel over hen te weten komen.

Instagram blijft evolueren met innovatieve functies, gericht op het verbeteren van gebruikerservaringen, bevorderen van gezonde gewoontes, etc. Twijfel je met het zelf regelen van je social media? Neem hier een kijkje naar:


Deel deze blog via:
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.